A SZENERGY LEGÚJABB SIKERE LONDONBAN – A NÉGY LEGJOBB KÖZÖTT EURÓPÁBAN

A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team alternatív járműfejlesztő csapata idén 10. alkalommal vett részt Európa legnagyobb energiatakarékossági versenyén, a Shell Eco-marathon-on Londonban.

Tovább

A SZENERGY TEAM, AZ EGYETEM ALTERNATÍV JÁRMŰFEJLESZTŐ CSAPATA LONDONBA KÉSZÜL

A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team alternatív járműfejlesztő csapata idén már 10. alkalommal vesz részt a Shell Eco-marathon Europe versenyen, amely a világ legnagyobb üzemanyag-takarékossági versenye, melyen minden évben több mint 20 ország 200–nál több főiskolai, egyetemi csapata méri össze tudását.

A SZEnergy Team a Battery Electric kategóriában versenyez, amelyben a korábbi évek során többször is első és dobogós helyezést értek el.

Tovább

Ösztöndíjasaink - ELISMERIK ÉS MOTIVÁLJÁK A LEGJOBBAKAT

Hallgatóink közül a Horváth Ede Emlékdíjat 2016-ban a lébényi Gombosi Máté (gépészmérnöki Bsc, egykor a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola diákja volt), és a a kapuvári Pusztai Zoltán (gépészmérnöki BSc, Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola) pályázta eredményesenA győri egyetem minőségi fejlesztését, tevékenységének értékeit erősítő Universitas-Győ Alapítvány ösztöndíjasa lett  a kapuvári Ézsöl Krisztián (gazdálkodási és menedzsment BA). Gratulálunk!

HORVÁTH EDE DÍJ

Az emlékalapítvány névadója, Horváth Ede a győri Szerszámgépgyár igazgatója, a Vagongyár vezérigazgatója volt. 

A Vagongyárba történt kinevezése után az 1960-as évek közepétől radikális szerkezet-átalakítást hajtott végre, szigorú minőségi követelményrendszert vezetett be. A Vagongyár fénykorában, az 1970-es években 20.000 ember napi foglalkoztatottságát irányította.
Győr városa 1986. január 15-én díszpolgárává választotta.
A Horváth Ede Emlékalapítvány az autóipari gyártási szakterületen tanuló győri egyetemisták és középiskolások részére 2007 tavaszán hirdette meg első alkalommal ösztöndíj pályázatát. Az egyetemisták 100 ezer Ft egyszeri ösztöndíjat, s hozzá díszoklevelet kapnak. 

SZJA 1% HALLGATÓI ÖSZTÖNDÍJ

A személyi jövedelemadóból felajánlható 1% jelenti az ösztöndíj forrásátAz Universitas-Győr Alapítvány első alkalommal 1999 őszén, ezúttal már 18. alkalommal adományozza tanévenként a 20 ezer Ft-os havi összegű, 10 hónapra szóló ösztöndíjat.

Tovább

Uniós fejlesztések nyílt napja

A Járműipari Kutatóközpont (JKK) a győri Széchenyi István Egyetem önálló kutatási egysége, amelynek küldetése a fenntartható közlekedés támogatása hibrid és elektromos hajtású járművek kutatásával és fejlesztésével.

A „Hibrid és elektromos járművek fejlesztését megalapozó kutatások” c. alapkutatási projektben 16 kutatócsoport végzett kutatásokat olyan témákban, mint a járműdinamikai, irányítástechnikai módszerek kutatása és algoritmusok kidolgozása, elektromos és hibrid járművek elektronikus mérési, irányítási megoldásainak kutatása, valamint szimuláció és optimalizáció numerikus matematikai alapkutatása és alkalmazása hibrid és elektromos járművek esetében.

A kutatóközpontban több célra optimalizált teljes hajtásrendszer kutatására összpontosítunk. A motor és hajtómű, motorvezérlő elektronika, járműirányítás és –kommunikáció integrált rendszerré való fejlesztésével foglalkozunk kiemelten. Fontos számunkra a kutatott rendszerek szimulációs vizsgálata, tesztelése, mérése, amihez saját fejlesztésű rendszereket építünk ki. Az egyik ilyen kiemelt jelentőségű és összetett berendezésünket – a villamos forgógépek vizsgálatára alkalmas próbapadot –, valamint szakmai tevékenységünk részleteit ismerhetik meg a nyílt nap keretében az érdeklődők.

Program:

  • 2016. november 12-én (szombat) 10 órakor és 11 órakor a projekt szakmai eredményeinek és a JKK tevékenységének bemutatása
  • 10-12 óra között a laboratóriumi infrastruktúra és a berendezések bemutatása

Helyszín:

  • 9026 Győr, Egyetem tér 1. – Széchenyi István Egyetem, laborépület, K5 Villamos járműhajtások 

 

Tovább

Eseménynaptár

Levelezős konzultációs hétvége 2017. szeptember 22. - 2017. szeptember 23.
Alkotóhét 2017. szeptember 25. - 2017. szeptember 29.
Szakirányválasztás 2017. szeptember 25. - 2017. szeptember 29.
Szenátusi ülés 2017. szeptember 25. 14:00 - 16:00
HÉHA - Luther és az angol reformáció 2017. szeptember 25. 18:00 - 19:00