Önvezetô autók — már nem a jövô

A Széchenyi István Egyetem Közúti és Vasúti Járművek Tanszéke (KVJT) és a Járműipari Kutatóközpont közös szervezésében kedden rendezték meg az Autonóm Járművek Konferenciát.

 

Tovább

Autonóm járművek Konferencia

Felsőoktatási Társadalmi és Gazdasági Együttműködések Konferencia

Autonóm járművek

2017. november 7, kedd, 09.30 – 16.45 óráig
Széchenyi István Egyetem, VIP-terem

 Fővédnökök:

Prof. Dr. Palkovics László, az MTA rendes tagja, felsőoktatási államtitkár
Prof. Dr. Bokor József, az MTA alelnöke, Járműipari Kutatóközpont (JKK) elnök
Dr. Parragh László, MKIK elnök
Németh Zoltán, GYMS Megyei Közgyűlés Elnöke
Prof. Dr. Földesi Péter, Széchenyi István Egyetem (SZE) rektor

 A konferencia elnöke:
Dr. habil. Lakatos István PhD, SZE GIVK dékánhelyettes, tanszékvezető

Tovább

Uniós fejlesztések nyílt napja

A Járműipari Kutatóközpont (JKK) a győri Széchenyi István Egyetem önálló kutatási egysége, amelynek küldetése a fenntartható közlekedés támogatása hibrid és elektromos hajtású járművek kutatásával és fejlesztésével.

A „Hibrid és elektromos járművek fejlesztését megalapozó kutatások” c. alapkutatási projektben 16 kutatócsoport végzett kutatásokat olyan témákban, mint a járműdinamikai, irányítástechnikai módszerek kutatása és algoritmusok kidolgozása, elektromos és hibrid járművek elektronikus mérési, irányítási megoldásainak kutatása, valamint szimuláció és optimalizáció numerikus matematikai alapkutatása és alkalmazása hibrid és elektromos járművek esetében.

A kutatóközpontban több célra optimalizált teljes hajtásrendszer kutatására összpontosítunk. A motor és hajtómű, motorvezérlő elektronika, járműirányítás és –kommunikáció integrált rendszerré való fejlesztésével foglalkozunk kiemelten. Fontos számunkra a kutatott rendszerek szimulációs vizsgálata, tesztelése, mérése, amihez saját fejlesztésű rendszereket építünk ki. Az egyik ilyen kiemelt jelentőségű és összetett berendezésünket – a villamos forgógépek vizsgálatára alkalmas próbapadot –, valamint szakmai tevékenységünk részleteit ismerhetik meg a nyílt nap keretében az érdeklődők.

Program:

  • 2016. november 12-én (szombat) 10 órakor és 11 órakor a projekt szakmai eredményeinek és a JKK tevékenységének bemutatása
  • 10-12 óra között a laboratóriumi infrastruktúra és a berendezések bemutatása

Helyszín:

  • 9026 Győr, Egyetem tér 1. – Széchenyi István Egyetem, laborépület, K5 Villamos járműhajtások 

 

Tovább

JKK az Automotive kiállításon

A JKK és a Széchenyi István Egyetem Győr Város standján képviseltette magát a az Automotive szakkiállításon. A rendezvény ideje alatt a kutatási eredményeinket mutattunk be, és néhány megvalósult prototípus alkatrésszel prezentáltuk az elmúlt időszak fejlesztéseit. A következő napokban a standon többek között a SZEnergy Team versenyautója fogja vonzani a tekintetet.

Tovább

2017. november 7. / Széchenyi István Egyetem