A SZENERGY CSAPAT ÚJRA ROTTERDAMBAN VERSENYEZ

A sajtótájékoztató, a járműbemutató időpontja

2015. május 14., csütörtök 10 óra.

A helyszín a Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapatának műhelye, az L2/8-as labor és az Építész Műteremház előtti térség.

Széchenyi István Egyetem

Alternatív energiával hajtott győri elektromos jármű - A SZENERGY CSAPAT ÚJRA ROTTERDAMBAN VERSENYEZ

A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team csapata idén már nyolcadik alkalommal vesz részt a Shell Eco-marathon Europe versenyen. A 20 fős csapat tagjai gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök, mérnök informatikus, építőmérnök és kereskedelem marketing szakos széchenyis hallgatók.

SZEnergy Team a Széchenyi István Egyetem oktatóiból és hallgatóiból álló szakmai csapat, amelyet a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék és a Járműipari Kutatóközpont alternatív energiaforrásokat kutató törekvései hívtak életre. „Célunk, hogy az alternatív energiával hajtott elektromos járművek hatékonyságát fejlesszük és a technológia életképességét bizonyítsuk. Tevékenységeink mellett, az általunk fejlesztett járművek a Shell Eco-marathon Europe elnevezésű európai szintű energiatakarékossági versenyen bizonyítanak 2008 óta” – mondta el Pup Dániel tanszéki mérnök, aki a csapat alapító tagja és egyik vezetője.

A 2008-as és 2010-es évben I., a 2012-es évben pedig II. helyezést értek el a széchenyis hallgatók a napelemes járművükkel az Urban Solar kategóriában. 2011-ben elnyerték a Shell Eco-marathon Europe Team Spirit különdíjat. Mivel a 2012-es versennyel megszűnt a tisztán Solar meghajtású járműosztály, 2013-tól az elektromos (Battery-Electric) kategóriában versenyez a csapat egy teljesen új járművel, s itt 2014-ben negyedik helyezést értek el.

A SZEnergy csapat 2015. május 17-től 25-ig Rotterdamban versenyez a Shell Eco-marathon Europe üzemanyag takarékossági világversenyen. A járművön több fejlesztést végeztek el az elmúlt 12 hónapban, ezeket a verseny előtt Győrben is bemutatják. A sajtótájékoztató, a járműbemutató időpontja 2015. május 14., csütörtök 10 óra. A helyszín a Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapatának műhelye, az L2/8-as labor és az Építész Műteremház előtti térség. A Shell Eco-marathon Europe 2015. évi versenyén a csapat kategóriája: városi koncepció. Üzemanyag: elektromos.