A SZENERGY LEGÚJABB SIKERE LONDONBAN – A NÉGY LEGJOBB KÖZÖTT EURÓPÁBAN

A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team alternatív járműfejlesztő csapata idén 10. alkalommal vett részt Európa legnagyobb energiatakarékossági versenyén, a Shell Eco-marathon-on Londonban.

Mozgalmas hét van a csapat mögött. Már az első napon megkezdődött a gépátvétel, mely során 11 állomáson vizsgálták át az autó paramétereit, hogy megfelel-e az eddigi legszigorúbb versenyszabályzatoknak. A tesztfutamok után négy éles próbálkozási lehetőség állt rendelkezésre, hogy hivatalosan is mért kört teljesítsen a csapat. A versenyen 10 kört kellett megtenni 39 perc alatt az 1,6 km-es versenypályán.

Szombaton délután zajlottak le az utolsó versenykörök. Huszonegyen jelentkeztek a kategóriába, amelyből 14 csapat jutott tovább a gépátvételen. A mért eredmények alapján a negyedik helyet érte el a csapat, egy hajszállal lemaradva a dobogóról. A csapat nagyon boldog és büszkeséggel tölt el mindenkit, hogy idén Európa legjobb négy csapata között szerepelt a csapat.

Az utolsó mérések során a köridőket folyamatosan javították, a lehető legtöbbet kihozva jelenlegi autójukból. A versenyhét alatt több mint 90 kört tett meg az autó, folyamatosan javuló eredményekkel zárva a futamokat. A csapat felkészültségét nem csak a mért körök száma mutatja, hanem az is, hogy kategóriájukban elsőként teljesítették a gépátvételt és elsőként teljesítettek versenykört.