Bronzérmes lett a SZEnergy Londonban

Dobogós eredménnyel zárta a győri Széchenyi István Egyetem csapata Európa egyik  legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyét.

A Shell Eco-marathon Europe megmérettetés idén különösen nagy kihívás elé állította a résztvevő közel 200 nemzetközi diákcsapatot, akik saját tervezésű és építésű járműveikkel mérkőztek meg a leghatékonyabb jármű címéért. Ugyanis a verseny történetében először Londonban, a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban, városi versenypályán rendezték meg a 29 ország részvételével zajló eseményt.

A győri csapat Londonban

A győriek taktikai készségét így nem csak a szeszélyes angliai időjárás, de az új terep emelkedői és kanyarjai is próbára tették. A hosszas felkészülésnek és remek csapatmunkának köszönhetően azonban 126,6 kilométert futott a SZEnergy csapat járműve egyetlen kWh energiával, így sikerült a harmadik helyet megszerezniük az elektromos városi autó kategóriában. Tudj meg mindent a győri járgányról, IDE kattintva!

SZEnergy csapat járműve

A verseny azonban nem ért véget, hiszen vasárnap hirdetik ki a prototípus kategória és a versenyen kívüli különdíjak, köztük a Technológiai Innovációs Díj nyerteseit, amelyért még szintén versenyre kelnek a győri diákok.

Forrás: gyorplusz.hu


Nagy kihívás volt a londoni versenypálya - a győri pilóta is megszólalt
(kattintson a címre cikk megtekintéséhez)

Az idei Shell Eco-marathon Europe különösen nagy kihívás elé állította a résztvevő több mint 200 diákcsapatot, akiknek nem csak az esőt és időnként erős szelet hozó londoni időjárással kellett megküzdeniük, hanem a teljesen új városi versenypálya emelkedőivel és éles kanyarjaival is. A győri egyetemisták az előkelő harmadik helyen végeztek.

Forrás: gyorplusz.hu

2018. április 9-10. / Széchenyi István Egyetem