Fókuszban az ember - Hibrid és elektromos járművek fejlesztését megalapozó kutatások

A 2015. december 4-5-én megrendezett "FÓKUSZBAN AZ EMBER" programsorozat elemeként a konferencia résztvevői a JKK életébe is bepillanthattak. A rendezvény a 2007-2013 programozási időszak zárókonferenciája és a Társadalmi Megújulás Operatív Program és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program sikereinek bemutatására szolgált.

Pénteken 10 órától a "Hibrid és elektromos járművek fejlesztését megalapozó kutatások" bemutatása a JKK kutató-terében történt meg. Dr. Földesi Péter, egyetemünk rektora bemutatta az elmúlt időszak projektjeit, majd Dr. Bokor József, az MTA rendes tagja és a JKK elnöke részletesen beszélt a kutatás-fejlesztés pozitív szakmai és infrastruktúra fejlesztő hatásairól. Ezt követően Dr. Varga Zoltán a hibrid és elektromos járművek fejlesztésének szakmai vezetője beszámolt a konkrét fejlesztési feladatokról, eredményekről és a továbblépés lehetőségeiről.

Végül a Tisztelt Hallgatóság a kutatóközponttal szomszédos könyvtár épületében tekinthette meg a SZElectra városi elektromos járművet és SZElectricity villamos hajtású versenyautót.

2018. április 9-10. / Széchenyi István Egyetem