Nagy sikerrel zárult az első Science Café

Nagy sikerrel zárult a Széchenyi István Egyetem 1. Science Café programja, amelyen dr. Palkovics László akadémikus, az intézmény Járműipari Kutató Központjának (JKK) kutatóprofesszora és dr. Földesi Péter rektor volt a vendég.

A résztvevő oktatók, hallgatók nagy érdeklődéssel és figyelemmel hallgatták az olykor csipkelődő, de egy irányba „néző” beszélgetést a Széchenyi István Egyetem járműipari kutatás-fejlesztési szerepvállalásról, a mérnökképzésről, a gyakorlat-orientáltság fontosságáról. A beszélgetés két vendége részletesen beszél saját szakmai indíttatásáról, tapasztalatáról, s mindezt érdekes és többször humoros hasonlatokkal, történetekkel színesítették.

A másfél órás „tudományos és fantasztikus show”-n (nem sci-fi…) – amelynek a közönség is aktív részese volt – azt is megtudhattuk, mi az, ami közös a professzorokban és mire lenne jó, ha több idejük jutna…

Az esemény kötetlen beszélgetéssel zárult, amely kötelező része a Science Cafénak. „Az Irodalmi Kávézóban sok jó ember, kis helyen is sok jó ember” – fogalmazta meg Szauter Ferenc, a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék oktatója, a Járműipari Kutató Központ irodavezetője.

Forrás:
Winkler Csaba
SZE sajtótitkár

Szakmai partnereink