Ösztöndíjasaink - ELISMERIK ÉS MOTIVÁLJÁK A LEGJOBBAKAT

Hallgatóink közül a Horváth Ede Emlékdíjat 2016-ban a lébényi Gombosi Máté (gépészmérnöki Bsc, egykor a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola diákja volt), és a a kapuvári Pusztai Zoltán (gépészmérnöki BSc, Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola) pályázta eredményesenA győri egyetem minőségi fejlesztését, tevékenységének értékeit erősítő Universitas-Győ Alapítvány ösztöndíjasa lett  a kapuvári Ézsöl Krisztián (gazdálkodási és menedzsment BA). Gratulálunk!

HORVÁTH EDE DÍJ

Az emlékalapítvány névadója, Horváth Ede a győri Szerszámgépgyár igazgatója, a Vagongyár vezérigazgatója volt. 

A Vagongyárba történt kinevezése után az 1960-as évek közepétől radikális szerkezet-átalakítást hajtott végre, szigorú minőségi követelményrendszert vezetett be. A Vagongyár fénykorában, az 1970-es években 20.000 ember napi foglalkoztatottságát irányította.
Győr városa 1986. január 15-én díszpolgárává választotta.
A Horváth Ede Emlékalapítvány az autóipari gyártási szakterületen tanuló győri egyetemisták és középiskolások részére 2007 tavaszán hirdette meg első alkalommal ösztöndíj pályázatát. Az egyetemisták 100 ezer Ft egyszeri ösztöndíjat, s hozzá díszoklevelet kapnak. 

SZJA 1% HALLGATÓI ÖSZTÖNDÍJ

A személyi jövedelemadóból felajánlható 1% jelenti az ösztöndíj forrásátAz Universitas-Győr Alapítvány első alkalommal 1999 őszén, ezúttal már 18. alkalommal adományozza tanévenként a 20 ezer Ft-os havi összegű, 10 hónapra szóló ösztöndíjat.

2018. április 9-10. / Széchenyi István Egyetem