Uniós fejlesztések nyílt napja

A Járműipari Kutatóközpont (JKK) a győri Széchenyi István Egyetem önálló kutatási egysége, amelynek küldetése a fenntartható közlekedés támogatása hibrid és elektromos hajtású járművek kutatásával és fejlesztésével.

A „Hibrid és elektromos járművek fejlesztését megalapozó kutatások” c. alapkutatási projektben 16 kutatócsoport végzett kutatásokat olyan témákban, mint a járműdinamikai, irányítástechnikai módszerek kutatása és algoritmusok kidolgozása, elektromos és hibrid járművek elektronikus mérési, irányítási megoldásainak kutatása, valamint szimuláció és optimalizáció numerikus matematikai alapkutatása és alkalmazása hibrid és elektromos járművek esetében.

A kutatóközpontban több célra optimalizált teljes hajtásrendszer kutatására összpontosítunk. A motor és hajtómű, motorvezérlő elektronika, járműirányítás és –kommunikáció integrált rendszerré való fejlesztésével foglalkozunk kiemelten. Fontos számunkra a kutatott rendszerek szimulációs vizsgálata, tesztelése, mérése, amihez saját fejlesztésű rendszereket építünk ki. Az egyik ilyen kiemelt jelentőségű és összetett berendezésünket – a villamos forgógépek vizsgálatára alkalmas próbapadot –, valamint szakmai tevékenységünk részleteit ismerhetik meg a nyílt nap keretében az érdeklődők.

Program:

  • 2016. november 12-én (szombat) 10 órakor és 11 órakor a projekt szakmai eredményeinek és a JKK tevékenységének bemutatása
  • 10-12 óra között a laboratóriumi infrastruktúra és a berendezések bemutatása

Helyszín:

  • 9026 Győr, Egyetem tér 1. – Széchenyi István Egyetem, laborépület, K5 Villamos járműhajtások 

 

Szakmai partnereink